domingo, 25 de febrero de 2018

TASCA 8: EL SEGON CERVELL ENNIO REINA GIAMBERINI

- Feu tres línies de resum del vídeo on surtin les idees principals.

En aquest episodi del programa "Retrats" el psiconeuroinmunòleg Xevi Verdaguer ens explica la important connexió que té l'intestí amb el sistema nerviós. Per exemple, Verdaguer diu que el 80% dels neurotransmissors del cos (dopamina, serotonina, histamina, GABA, etc...) es produeixen al intestí. També destaca el paper que té l'excès d'histamina en malalties com la fatiga crònica o dolors crònics i com aquest excès sovint és produït per defincies dels enzims intestinals que metabolitzen l'histamina.


-Busqueu i publiqueu alguna recepta de cuina saludable amb els aliments més destacats en aquest vídeo.
Espaguetis de carbassa amb espàrrecs:

-Ingredients:


La part allargada de la carbassa
Mig manat d'espàrrecs verds
Oli d'oliva o de coco
Sal marina sense refinar
Alfàbrega (o qualsevol altra espècia que agradi, tipus orenga, herbes provençals, etc.)

Preparació:
  • Preescalfar el forn al màxim.
  • Separar la part allargada de la carbassa de la rodona. És a dir, tallar per on acaba la part allargada i comença la rodona.
  • Amb un pelador de verdures, pelar la carbassa.
  • Un cop pelada la part allargada de la carbassa, partir per la meitat per a que quedin dos trossos més petits i poder fer millor els espaguetis amb la màquina Spirali.
  • Preparar una safata de forn i untar amb una mica d'oli de coco o d'oliva.
  • Fer espaguetis dels dos trossos de carbassa amb Spirali. Primer un i després l'altre, i que caiguin sobre la safata.
  • Afegir una mica d'oli, sal i l'alfàbrega; mesclar-ho bé per a que quedin untats bé tots els espaguetis.
  • Posar els espaguetis al forn durant 7 minuts a 180º.
  • Mentres es fan els espaguetis, posar aigua a bullir.
  • Tallar els espàrrecs a trossos petits amb les mans. Descartar la part més dura.
  • Afegir sal a l'aigua bullent i després els espàrrecs.
  • Bullir 3-4 minuts.
  • Retirar els espaguetis del forn i posar en el plat.
  • Escórrer els espàrrecs i afegir-los als espaguetis.
  • Opcionalment, s'hi pot afegir unes llavors de carbassa, o també alguna salsa.


No hay comentarios:

Publicar un comentario